10 Apr

Bliži se razdoblje kada će se mnoge djevojke krizmati. Krajnje je vrijeme da pronađete što ćete nositi i koje štikle kombinirati uz to.
Štikle za krizmu trebaju biti elegantne, profinjene i decentne, a opet s dozom mladenačke razigranosti.
Najbolji izbor boja za štikle za krizmu su neutralne boje – crna, bijela, bež, srebrna, zlatna i pastelne boje. Njih je najlakše kombinirati uz odjeću i u njima ćete izgledati elegantno. Ako se odlučite za neutralne boje štikli, onda neki komad odjeće može biti u veselim bojama ili pak neki detalj – poput marame, cvijeta, remena i slično.
Ako vaše štikle za krizmu budu u nekoj boji ili s uzorkom (naravno da to sve bude s dozom ukusa), tada bi vaša odjeća trebala biti u neutralnim bojama i decentna.
Također, trebate voditi računa i o visini potpetice. Potpetica ne bi smjela biti prevelika, i to iz dva razloga. Prvi je taj što ste mlada djevojka kojoj će ove štikle za krizmu biti najvjerojatnije prve štikle koje ste kupile. Trebat će vam prakse dok se ne naučite super hodati u visokim potpeticama. Drugi razlog je taj što mnogi svećenici neće dopustiti da na krizmu u crkvu dolazite u štiklama koje nisu primjerene vašim godinama ni svečanosti na kojoj ste jedan od glavnih sudionika.