10 Mar

Štikle u špic dugo vremena su zauzimale sam vrh modnih trendova i taman kad smo se ponadale da su nas zauvijek napustile i otišle u povijest, one se ponovo vraćaju – i to u velikom stilu. Htjele mi to ili ne, voljeli ih ili ne – štikle popularnog naziva “špicoke” su opet tu.
Štikle u špic su proglašene najomraženijim starim modnim trendom. Pretpostavljamo od onog dijela ženske populacije koje ih ne mogu uopće smisliti. Međutim, postoje zagovornice ovih štikli koje ih obožavaju i uvijek ih nose.

Novija verzija ovih štikli nema nikakve veze sa starim modelima s izuzetno dugačkim prednjim zašiljenim dijelom. Dizajneri su ih ublažili – štikle sada bolje prate liniju stopala i imaju kraći špic koji je ublažen.
Štikle u špic za nadolazeću sezonu su jako elegantne i decentne, prvenstveno namijenjene za poslovni look. Zbog toga imaju nisku i stabilnu potpeticu. Dizajneri nisu zaboravili ni na one žene koje vole nositi visoku potpeticu.
Dizajneri koji su ove štikle vratili na velika vrata su Miuccia Prada, Louis Vuitton, Valentino, Armani, Stella McCartney, Chanel i Prada. Christian Louboutin, Jimmy Choo i Manolo Blahnik nikad ih nisu ni isključili iz svojih kolekcija zato što ih smatraju klasičnim modelom koji nikada ne izlazi iz mode.

Donosimo vam nekoliko primjeraka modernih “špicoka” za poslovni look.